Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Στο ανθρωπογενές περιβάλλον της όμορφης πόλης μας κυκλοφορούν αρκετά αφρόντιστα  αδέσποτα σκυλάκια προϊόν της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας μας. Ευτυχώς όμως δεν θα είναι από εδώ και πέρα απροστάτευτα. Εκτός από το πλέγμα των Ελληνικών και των Ευρωπαϊκών νόμων που τα προστατεύουν υπάρχει και η φροντίδα των ανθρώπων του συλλόγου «Δικαίωμα Ζωής» και του Δήμου μας. Εδώ και μερικούς μήνες άρχισε να εφαρμόζεται το πρόγραμμα φροντίδας,θεραπειών και στειρώσεων το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τη Νομαρχία Αθηνών τμήμα Κτηνιατρικής, που ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, ύστερα από πρόταση των εμπλεκομένων φορέων. 
   
ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ   ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΖΩΟΥ.
 Ο Δήμος σε ενημερώνει για τις υποχρεώσεις σου εάν έχεις κατοικίδιο ζώο σκύλο ή γάτα και οι νόμοι είναι μαζί σου αν στο κατοικίδιο ζώο συντροφιάς    βλέπεις  έναν πολύ καλό φίλο που το θεωρείς σαν μέλος της οικογένειάς σου που θα πρέπει να το φροντίζεις ισόβια, για να εισπράττεις καθημερινά τις χαρές που μπορεί  αυτό να σου προσφέρει. Δεν θα πρέπει να τον εγκαταλείψεις ποτέ να φροντίζεις για την υγεία του, τα εμβόλιά του   και την ευζωία του, να μην τον φυλακίζεις ή να τον δένεις με αλυσίδες χωρίς νερό και τροφή. Η πολύ ζέστη και το πολύ κρύο τον κάνουν να υποφέρει, πονάει δε όπως και εσύ. Πρέπει να στειρωθεί, να σημανθεί με μικροτσίπ αναγνώρισης, έτσι ώστε να μην χαθεί ποτέ από εσένα, γιατί γιαυτόν είσαι    
π ο λ ύ τ  ι μ ο ς   κ α ι   μ ο ν α δ ι κ ό ς.
    Στην βόλτα που θα κάνετε μαζί φρόντισε να μην αφήσετε πίσω σας ακαθαρσίες και σκουπίδια   σαν  ένας πραγματικός φιλόζωος που δεν διανοείται ποτέ να ρυπάνει τον περιβάλλοντα χώρο του, έτσι ώστε η πόλη μας να χαίρεται την καθαριότητα και την ομορφιά της παρέας σας.      
             
ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ.     
1.Νόμος 1197/191(ΦΕΚ Α 240) περί προστασίας ζώων.                        
2.Νόμος 2017/1992(ΦΕΚ Α 31) Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης περί προστασίας ζώων       συντροφιάς.                                      
3.Νόμος 3170/29-07-2003 (ΦΕΚ  Α 191) Ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα και άλλες διατάξεις.
4.Υπουργ.Αποφ.280239 (ΦΕΚ Β 1712/19-11-03) Πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων σκύλων και άλλες σχετικές διατάξεις.                
5.Κοινή Υπουργ.Αποφ.280258 (ΦΕΚ Β 1809/04-12-03). 
6.Υπουργ.Αποφ.280261 (ΦΕΚ Β 1843/10-12-03).
ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.
Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δικαίωμα Ζωής και τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο Μικρών Ζώων άρχισε την εφαρμογή του προγράμματος φροντίδας και στειρώσεων των αδέσποτων σκύλων του.  Κόκκινα λουράκια φοράνε τα  θηλυκά  σκυλιά,  Γαλάζια λουράκια φοράνε τα αρσενικά σκυλιά και η κονκάρδα του Δήμου Γλυφάδας θα δηλώνει ότι είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και   στειρωμένα.
   Αν τα δείτε στον δρόμο να ξέρετε ότι είναι και αυτά δημότες Γλυφάδας, υπό την προστασία του Δήμου εσείς δε το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα ταΐζετε ή να τα υιοθετήσετε.                       
   Βοηθήστε όλοι να έχουμε ένα ζωντανό οικοσύστημα με ζώα, φυτά και δένδρα ακόμα και μέσα στο μπετόν της πόλης μας.                
Τα στειρωμένα και εμβολιασμένα ζώα δεν είναι ούτε επικίνδυνα ούτε επιθετικά, αλλά περιμένουν την αγάπη σας και την φροντίδα σας.
                                                                                                                       ΦΟΛΕΣ.(ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ)        
Η Πολιτεία είναι υπεύθυνη με τις κτηνιατρικές επιτροπές της  και    μόνο αυτή αξιολογεί την πορεία της υγείας ενός ζώου προτείνοντας  ευθανασία όταν η ασθένεια του ζώου είναι ανίατος και αυτό υποφέρει. Κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει βίαια στη ζωή των αδέσποτων ζώων και ο νόμος είναι αυστηρός καταδικάζοντας όσους εγκαταλείπουν, βασανίζουν, κακοποιούν ή θανατώνουν  αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Οι ποινές φυλάκισης είναι άνευ εξαγοράς με επιπλέον χρηματικό πρόστιμο κατά την έκτισή τους.   Ο   θάνατος   ενός   ζώου  με  φόλα   είναι   επώδυνος   και όποια και αν είναι η χρησιμοποιούμενη ουσία το ζώο καταλήγει μέσα σε φρικτούς πόνους και επιθανάτια αγωνία.  

ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ
Ο Δήμος φροντίζει αρκετούς σκύλους πολλοί δε από αυτούς εδώ και χρόνια είναι κλεισμένοι σε κλουβιά. Ποτέ δεν έχουν δεχθεί ένα χάδι, αγάπη και παρέα. Περιμένουν ίσως εσένα που διάβασες μέχρι το τέλος αυτό το φυλλάδιο που σημαίνει ότι είσαι άνθρωπος με ευαισθησία και ευρωπαϊκή κοινωνική αγωγή.                                                               
   Η Γλυφάδα βασίζεται σε ανθρώπους σαν και σένα  για να αρχίσει να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.    
  Αν λοιπόν σκέφτεσαι να αποκτήσεις ένα φίλο παντοτινό, κάτι  ξεχωριστό, τότε………………………...…